Specialist Suzan Oerlemans | Phytopeeling

Vrouw, 33 jaar:

“Sinds kort heb ik steeds vaker puistjes, mee-eters en vlekjes. Ik weet dat het goed is om de huid te laten peelen door een specialist, maar welke peeling zou voor mijn vettere huid geschikt zijn?”

Specialist Suzan Oerlemans aan het woord:

Een onzuivere huid na de zomer is een veelvoorkomende huidklacht. In mijn HUIDINSTITUUT zie ik vaak dit huidbeeld ook vaak na de zomer terug bij mijn cliënten. Tijdens de zomer geef ik bij dit huidbeeld het advies om de huid vooral te beschermen tegen de zon en vooral niet te peelen om de huid haar natuurlijke bescherming te laten behouden in deze periode. In de zomertijd doen het zeewater, de ontspanning en een goede zonbescherming veel  goed voor de huid. Maar dan komt het; de huid verdikt zich onder invloed van UVA en UVB-licht met het gevolg dat de huid in de nazomer en herfst vaak een uitbraak krijgt van meer puistjes en talg. Met een ruwere, onzuivere huid tot gevolg. Ook is er vaak toch nog pigmentschade door het zonlicht op de open puistjes geweest door  wat onsierende vlekjes geeft.

APOCALYPSISsynthesis1

Welke peeling is geschikt?

Een goede peeling is een prima manier om de huid te verdunnen, te activeren en herstellen.  Er zijn heel veel manieren om dit te doen en ik snap best dat je door de bomen het bos niet meer ziet.  Mijn keuze zou een kruidenpeeling, de Phytopeeling, zijn van Juliette Armand uit de Apocalypsis Therapy. Dit is een intensieve medium deep peeling die echt verbetering geeft op huidverkleuringen, pigmentvlekken en het natuurlijke regeneratieproces van de huid stimuleert. Deze kruidenpeeling kan daarnaast nog gecombineerd worden met fruitzuren, wat een nog intensere werking geeft.

Een behandeling met zoetwaterspons en fruitzuren

De skin booster Apocalypsis Therapy exfoliation treatment heeft als belangrijkste werkstoffen 3 krachtige zoetwatersponsen uit Rusland en Canada met een naaldachtige structuur die exfoliëren en aanzetten tot celvernieuwing, waarbij we gebruik maken van het zelfherstellende vermogen van de huid. Dit combineren we met fruitzuren voor een nog diepere werking. Heel veel krachtigs uit de natuur voor een gezonde frisse huid!

Schilfers en velletjes

Een medium deep peel is niet zomaar een simpel “scrubje”. Je zet een proces in de huid in werking wat zeker 10 dagen duurt. De stimulans die de peeling veroorzaakt in de huid zorgt voor een prikkel om nieuwe cellen aan te maken in de opperhuid. De peeling zorgt voor doorbloeding en dringt heel diep in de huid door. Dit alles zorgt ervoor dat je huid eerst moet herstellen voor je het echte resultaat ziet. Het gevolg: de eerste dagen een trekkerige, wat rodere huid en daarna velletjes en schilfers. Rond de vijfde dag kan een herstelbehandeling ingepland worden om het genezingsproces beter en sneller te laten verlopen. Plan zo’n behandeling dus niet net voor een leuk feestje, maar wel 2 weken daarvoor zodat je huid na 10 dagen weer straalt!

Goede thuisproducten

Na zo’n superpeeling zie je dat de vlekjes verminderd en soms zelfs weg zijn en de huid weer fris en vitaal is. Ook is de huid nu veel gladder, heeft weer een natuurlijke glans en is de talgafscheiding gereguleerd. Kortom een gezonde frisse huid die je ook zo wil houden. Om dit resultaat te behouden is het van het allergrootste belang goede thuisproducten te gebruiken. Laat je daarom na een medium deep peeling goed adviseren. Je kunt namelijk door verkeerd advies snel weer een slecht huidbeeld terug zien, maar door goede producten thuis te blijven gebruiken, kun je het resultaat behouden en nog beter krijgen. Juliette Armand heeft alles in huis om blijvende huidverbetering te garanderen!

Onbeperkt peelen?

In mijn HUIDINSTITUUT werk ik al 20 jaar met alle verschillende soorten peelings en ik ben er gek op! Het herstelmechanisme in de huid na een peeling is namelijk ultieme huidverbetering. Het is één van de mooiste dingen om een huid weer gezond te krijgen. Wel is het belangrijk dat de keuze van de peeling goed is. Er zijn niet voor niets zoveel soorten. Als er een peeling goed zou zijn voor iedereen deden wij als huidspecialisten dat wel bij iedereen, maar nee. We hebben microdermabrasie, het zogenaamde zandstralen, kruidenpeelings, melk-, fruitzuur- of salycilzuurpeelings, tca-peelings en natuurlijk de laserpeelings. Ze hebben allemaal een andere werking en een ander doel. Fantastisch om mee te werken, omdat we voor ieder huidbeeld een andere peeling in kunnen zetten. Maar ze zijn ook zeker niet voor iedereen onbeperkt geschikt. Ook is het belangrijk om de huid na een peeling goed te laten hertellen en te beschermen. Te snel een volgende peeling laten doen kan  heel schadelijk zijn voor de huid. Laat je goed adviseren en geniet dan van wat een goede peeling voor jouw huid kan betekenen. Heel erg veel huidverbetering…..als je het mij vraagt.

Meer weten over Suzan Oerlemans? Ze is eigenaar van Suzan Oerlemans  HUIDINSTITUUT te Aarle Rixtel. Kijk voor meer informatie op haar website www.huidintopconditie.nl of volg haar op facebook.