Skip to main content

Een verhaal van persoonlijke creativiteit…

Het Griekse merk Juliette Armand is opgericht in 1992, toen chemici Michalis Papaefstratiou en Ioulia Armagou besloten om hun expertise in te zetten binnen de professionele beautybranche, nieuwe formules te ontwikkelen en persoonlijke waardes toe te passen op het laboratoriumwerk. Het doel was om innovatieve cosmetica te creëren, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Zij streefden ernaar om de ware benodigdheden van de huid te identificeren en hier aan bij te dragen door vooruitstrevend te zijn in hun wetenschappelijk denken en onderzoek om mensen zichzelf weer goed te laten voelen in hun eigen huid.

En professionele prestatie…

Inmiddels heeft Juliette Armand een vooraanstaande positie onder schoonheidssalons bereikt, wereldwijd samenwerkingsverbanden opgezet met gerenommeerde schoonheidsinstituten en exporteren zij naar verschillende landen. Daar waar Juliette Armand is begonnen met 10 producten, is dit inmiddels uitgegroeid naar een gespecialiseerde en complete professionele productlijn voor zowel gezicht als lichaam. Het complete aanbod bestaat inmiddels uit diverse producten en behandelprotocollen en omvat de productlijnen Elements, Skin Boosters en Sunfilm.

Sterke persoonlijke betrokkenheid

Sinds 1992 is de beautybranche sterk veranderd, de eisen die men tegenwoordig aan cosmetica stelt zijn ontzettend hoog. Er wordt  vaak verwacht van cosmetische producten dat deze dezelfde effecten hebben als plastische chirurgie. Juliette Armand blijft dan ook met grote passie zoeken naar revolutionaire formules, combinaties en innovaties om dit te bewerkstelligen.

1992 – 2001

1992: Chemici Ioulia Armagou en Michalis Papaefstratiou richten Juliette Armand op, waarbij ze de focus leggen op het onderzoeken van zeer effectieve formules voor cosmetica.

1993: De Notabilia crème wordt gecreëerd, dit blijkt een groot succes. De geavanceerde formule, welke nu wordt gebruikt voor de Extra Moisturizing 24H Cream, kan nog steeds concurreren met producten welke later ontwikkeld worden.

1996: Als pionier in het gebruik van hyaluronzuur, creëert Juliette Armand  een grote reeks zeer effectieve serums gezien werkstoffen hier in hoge percentages in opgenomen kunnen worden. De cosmeticatrends van de 21e eeuw beginnen zich rond deze tijd te manifesteren.

2001: Het hoofdkantoor wordt gevestigd in Athene, een modern gebouw waar het gehele productieproces in geïntegreerd wordt. Er wordt geïnvesteerd in geavanceerde apparatuur, nieuwe procedures, onderzoek, producten en hoog opgeleide wetenschappers. Het productieproces wordt uitgevoerd volgens de Europese Good Manufacturing Practice (GMP) richtlijnen.

2004

SKIN BOOSTERS Anti-Surgery System

De zeer innovatieve EFFECTOX™ technologie wordt ontwikkeld door Juliette Armand, waarmee spiercontracties onderbroken kunnen worden waardoor de vorming van expressierimpels wordt geminimaliseerd. Deze ontdekking vormt de basis voor het succes van SKIN BOOSTERS Anti-Surgery System, het antwoord van cosmetica op mesotherapie, fillers, ooglidcorrecties, chemische peelings en liposuctie. Door gebruik te maken van SKIN BOOSTERS kunnen cosmetische ingrepen worden uitgesteld!

2005

Elements of Evolution
ELEMENTS wordt geïmplementeerd als een complete, professionele productlijn van hoogwaardige kwaliteit. De elementen van evolutie  voor de schoonheid en gezondheid van de huid, voor zowel het gezicht als het lichaam. Deze nieuwe methode van gecombineerde werking en totale behandeling voor alle huidtypes bevat 175 producten om in ieders behoeften te kunnen voorzien!

2006

A-2 BLOCKERS wordt verkregen uit het extract van de chrysant. Dit krachtige ingrediënt heeft een revolutie voortgebracht binnen lichaamsverzorgingsproducten. Het blokkeert de A-2 receptoren, waardoor er een non-stop lipolyse proces optreedt.

2008

De nieuwe SUNFILM UV-beschermingslijn wordt gelanceerd om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar goede zonbescherming. De producten worden geproduceerd volgens de 2006/647/EC norm. SUNFILM is gebaseerd op de ANTITOX™ technolgie, een krachtige cocktail van antioxidanten welke DNA schade door zonnestraling voorkomt en ondersteunt in het herstel van reeds beschadigd DNA. Daarnaast voorkomt het irritaties en erytheem, beschermt tegen schadelijke invloeden van milieuverontreiniging en gaat huidveroudering tegen.

2010

Juliette Armand implementeert de ISO 9001 kwaliteitsnorm voor Research & Development, het productieproces, het verpakkingsproces en de marketing van cosmetica. Dit wordt gecertificeerd door de internationaal erkende TÜV Austria groep.

2011

De founders van Juliette Armand blijven aandeelhouders en het bedrijf is daarmee 100% Grieks. Sinds 2011 maken ook Stratis Papaefstratiou Armagos (Chemisch Ingenieur) en Vassilis Papaefstratiou Armagos (B.Sc. Finance & Mathematics, M.Sc. Computing Science) onderdeel uit van deze groep van aandeelhouders, waarmee de tweede generatie zich aansluit bij het bedrijf.

2013

Het Anti-Surgery systeem SKIN BOOSTERS wordt vernieuwd en verbeterd, waarmee het antwoord op cosmetische ingrepen krachtiger wordt.