Skip to main content

“Waarin onderscheidt de SunFilm Face Gel zich van andere zonbeschermingsproducten?”

Juliette Armand specialist Janneke Gruppen aan het woord:

Wat een goede vraag, met de zomer(vakantie) voor de deur is nu natuurlijk de tijd aangebroken om een goede zonbeschermer uit te zoeken. Met gemiddeld 2.700 zonuren per jaar weten ze in Griekenland alles over de zon! Dus met dit in het achterhoofd zijn de SunFilm producten ontwikkeld, om te voldoen aan de huidige behoeften met betrekking tot goede UV-bescherming. Eerst zal ik kort iets vertellen over de effecten van de zon en het verschil tussen UVA en UVB-straling.

Positieve effecten

De zon heeft veel positieve effecten, zoals het aanmaken van het onmisbare vitamine D. Het zorgt onder andere voor een happy gevoel, energie, is belangrijk voor je weerstand en zorgt samen met calcium voor sterke botten. Nog belangrijker is echter dat een laag niveau vitamine D een link heeft met degeneratieve ziektes, waaronder verschillende vormen van kanker. Best ingewikkeld dus, omdat teveel blootstelling aan UV-straling juist weer kan leiden tot serieuze DNA-schade. Voor de aanmaak van vitamine D wordt het aanbevolen om dagelijks gemiddeld 15 minuten, afhankelijk van je huidtype,  met ongeveer 40% van je huid ontbloot onbeschermd in de zon te zitten, een SPF blokkeert dit namelijk. Laat je echter vooral niet verbranden, dus zorg dat je voor die tijd de zon uit bent. Wil je ook buiten deze periode om onbezorgd van de zon genieten is een goede zonbescherming zeer belangrijk, om zo verbranding en huidbeschadiging te helpen voorkomen.

Aging en burning

De hightech zonnefilters in de SunFilm producten bieden niet alleen bescherming tegen UVB-straling, maar ook tegen UVA-straling. Eerder bevatten zonbeschermingsproducten veelal alleen UVB-filters, omdat UVB-straling zorgt voor zonverbranding – als ezelsbruggetje kun je hier onthouden dat de B staat voor burning. Er is dan ook lang gedacht dat dit de boosdoener was van DNA-schade veroorzaakt door zonlicht en dat UVA-straling niet schadelijk was voor het lichaam. Uit meer recente wetenschappelijke onderzoeken blijkt echter dat UVA-straling dieper in de huid doordringt en daar chemische reacties teweeg brengt die tot DNA-schade kunnen leiden. Tevens is het UVA-straling die de huidveroudering als gevolg van blootstelling aan zonlicht beïnvloedt –  dit kun je makkelijk onthouden door de A te zien als aging. Het is dan ook heel belangrijk om je hier tegen te beschermen!

SunFilm
De belangrijkste functie van een zonbeschermer is natuurlijk dat deze moet beschermen tegen UV-straling, zoals ook de SunFilm producten doen. Het verschil zit hem er echter in hoe betrouwbaar het product is, ofwel hoe stabiel de filters blijven, wanneer het op de huid zit en hoe makkelijk het zich laat verwijderen. Juliette Armand maakt hiertoe voor de SunFilm producten gebruik van een aantal innovatieve ingrediënten. Over het algemeen is een ingrediëntenlijst niet makkelijk te ontcijferen, daarom wil ik deze hier graag verder toelichten zodat het wat duidelijker wordt waarom deze producten onderscheidend zijn en je gelijk weet wat je op je huid smeert!

Helioguard 365

Ik zal beginnen met Helioguard 365. Dit is een natuurlijke UVA beschermingsfactor welke is ontwikkeld op basis van mycosporine-achtige aminozuren, afkomstig van een rode algensoort. Dit organisme leeft in ondiep water of op het strand waar het blootgesteld wordt aan extreme UV-straling. Hiertoe heeft het een overlevingsmechanisme ontwikkeld waarmee het in staat is UV-licht te absorberen. Het helpt de huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering zoals de vorming van rimpels en fijne lijntjes en andere tekenen van photoaging.

Antioxidant-technologie

De SunFilm producten zijn daarnaast ontwikkeld op basis van de zeer unieke antioxidant-technologie AntitoxTM. De zelf-regenererende werking van deze technologie zorgt ervoor dat DNA-schade zo effectief mogelijk voorkomen én hersteld kan worden. Dit revolutionaire complex is een biotechnologisch ingrediënt en is ontwikkeld in de laboratoria van Juliette Armand. Ingrediënten welke op deze manier worden ontwikkeld worden zeer uitvoerig getest, waarbij er goed wordt gekeken naar de effecten op de huid. Heel positief dus! Deze toepassing zie je steeds vaker in cosmetica en Juliette Armand loopt hierin zeker voorop. AntitoxTM is onder andere opgebouwd uit verschillende antioxidanten, waarbij EUK-134 het dominerende ingrediënt is binnen dit complex. Daar waar de werking van antioxidanten gewoonlijk geneutraliseerd wordt na het aanbrengen, maakt deze technologie gebruik van een zelf-regenererend mechanisme. Dit wordt geactiveerd tijdens de werking ervan op de huid waardoor de werkzaamheid niet zal afnemen.

EUK-134 beschermt de huid tegen toxische invloeden en vrije radicalen. Dit zijn zeer reactieve deeltjes welke ontstaan door oxidatieprocessen in ons lichaam alsook door externe factoren, waaronder blootstelling aan zonlicht, milieuvervuiling, roken en stress. Deze vrije radicalen zorgen voor DNA-schade in de huid, hetgeen onder andere leidt tot huidveroudering. We hebben een aantal mechanismen om onszelf te beschermen tegen de schadelijke invloed van radicalen en om celbeschadiging te repareren, waarbij de enzymen katalase en superoxidedismutase en antioxidanten een belangrijke rol spelen. EUK-134 bootst de werking na van deze natuurlijke enzymen en helpt DNA-schade en oxidatieve stress van de huid voorkomen en herstellen door zuurstofradicalen genaamd Reactive Oxygen Species (ROS) om te zetten in water en  zuurstof.  Een andere zeer belangrijke eigenschap van dit ingrediënt is dat het helpt om het ontstaan van huidkanker tegen te gaan. Tevens vermindert het roodheid van de huid door UV-straling en infrarood.

Summerproof

Om summerproof te kunnen verschijnen op het strand of terras zijn SunFilm Body Fluid Spray SPF20 en SunFilm Face Gel SPF30 met de ingrediënten die ik hierboven beschreven heb echte musthaves deze zomer! Body Fluid Spray is een UV-beschermingsspray voor het lichaam met een fijne textuur welke geen vettig laagje achter laat op de huid. Naast zonbescherming biedt het hydratatie en zorgt het voor een egale bruining. Door de toevoeging van menthol werkt het tevens verkoelend, perfect op een warme zomerdag! De samenstelling van het product en het gebruik van een sprayflacon zorgen voor een gelijkmatige verdeling over de huid. De Face Gel is speciaal ontwikkeld voor het gezicht en bevat kleurpigmenten, ideaal om een egale teint mee te creëren wanneer je liever geen make-up wilt gebruiken als je lekker de zon in gaat! Tevens kun je zo goed zien of je het wel op je gehele gezicht hebt aangebracht. De delicate textuur zorgt voor een fijn huidgevoel en voelt niet vet aan. Door de toevoeging van Aloe Vera en Panthenol werkt het tevens zeer kalmerend om zo huidirritaties te voorkomen. Voor een optimale bescherming van de huid breng je de producten royaal aan en herhaal dit iedere twee uur, afhankelijk van je huidtype en verdraagzaamheid van de huid.